Reklamationsret

Den danske Købelov giver dig to års ret til reklamation. Din mulighed for at få ret i en reklamation kan dog ophøre, før reklamationsfristen er udløbet, hvis varen ikke er beregnet til at holde i to år, eller den ved naturligt brug er slidt op inden fristens udløb.
 
Hvis en vare viser sig at have en fejl eller mangel, giver købeloven dig mulighed for at vælge mellem flere løsninger.
 
Dine valgmuligheder er:
 
  • Du kan få manglen afhjulpet, fx få varen repareret
  • Du kan få varen byttet til en ny vare
  • Du kan få et afslag i prisen
  • Du kan få pengene tilbage – hæve købet

Hvis du vælger at få pengene tilbage eller et afslag i prisen, kan galleriet dog afvise dit krav, hvis vi i stedet tilbyder dig at vælge mellem at få manglen afhjulpet fx ved en reparation eller at få varen ombyttet.

 
Når du har truffet dit valg, fx at du ønsker ombytning, kan galleriet igen afvise, hvis det vil være uforholdsmæssigt dyrt at ombytte i forhold til at afhjælpe manglen, fx ved at reparere. Galleriet kan dog altid afvise at bytte varen til en ny, hvis den fx er udgået af produktion og ikke kan skaffes, eller hvis den er tæt på at være slidt op.
 
Galleriet kan kun afvise dit valg, hvis den mulighed, vi i stedet tilbyder, fx reparation, kan gennemføres inden for rimelig tid og uden den store ulempe for dig.
Som udgangspunkt er ”rimelig tid” op til nogle få uger, men vi kan i nogle tilfælde have mulighed for at bruge længere tid.
 
En ombytning til en ny vare, vil typisk kunne klares meget hurtigt, medmindre varen skal produceres på ny og skaffes hjem, hvilket vil være almindeligt hos galleriet, da alle vores vare er unikke. En reparation vil som regel tage lidt længere tid.

Husk at følge vores gode råd bl.a. for keramik og glas, der benyttes udendørs.

Husk også, at keramik der vaskes af efter f.eks. at have indholdt fødevare eller væsker m.v., vil krakelere i lakeringen eller glaseringen. Dette er normalt og kan ikke undgåes og er en naturlig følge af varens udvikling.

Galleriet giver ikke "garanti" på de varer vi sælger, men arbejder efter den danske Købelov og overholder din ret til 2 års reklamations. Begrebet "garanti" dækker over særlige forhold, der ligger uden for Købeloven og som aftales indbyrdes mellem en sælger og en køber.

Reklamation over beskadiget leverance

Det er vigtigt at du er meget opmærksom på, om din leverance ser fejlbehæftet ud, fx at der er synlige buler, huller eller lignende på pakken. Er det gældende bør du bede om at pakken åbnes inden du kvitterer for den. Du har ret til at nægte modtagelse både hvis pakken ser beskadiget ud, og du ikke får lov at åbne den mens chaufføren venter, og, naturligvis, hvis du åbner pakken og varen kan konstateres at være beskadiget.

Det er galleriets ansvar at kræve erstatning for forsendelse overfor den kurer vi benytter. Du vil automatisk få varen ombyttet til ny, et afslag i prisen (hvis du ønsker at beholde varen) eller få dine penge retur når handlen ophæves.

Modtager du en pakke, som efterfølgende viser sig at indeholde en beskadiget genstand, så tag billeder af emballagen og indholdet og send det til os, med så mange oplysninger som muligt. Herefter gælder samme regler som ovenfor beskrevet.

Vi pakker alle vores forsendelse med stor omhu og efter gældende retningslinjer. Det er ikke kun ærgerligt for dig at modtaget en beskadiget genstand, men også for os. Vi vil altid gøre alt, for at din oplevelse er god, når du handler i galleriet, og naturligvis også hvis uheldet sker og en transportskade opstår.