Kristof Ludwin's erindringer om København

Oprettet d.

Kristof Ludwin's erindringer om København
Kristof Ludwin's erindringer om København
Kristof Ludwin's erindringer om København
Kristof Ludwin's erindringer om København
Kristof Ludwin's erindringer om København
Kristof Ludwin's erindringer om København
Vi var begejstret, da Kristof Ludwin accepterede vores invitation til samarbejde tilbage i august måned (2017). Det er vigtigt for ethvert galleri, at vise alsidigheden af kunsten, og at kunne samarbejde med en af Europa’s førende akvarelmalere, var naturligvis som en drøm der gik i opfyldelse.

Kristof Ludwin har udviklet sin teknik og dybde i sine malerier gennem årerne, og hans nuværende teknik og stil beskriver på bedste vis hans karakter og giver, efter hans eget udsagn, en masse glæder og fornøjelser i hans arbejde. Det er ikke svært at forstå når vi betragter hans nyeste værker, hvor han kombinerer teknik og mål med akvareller, i en kombination af den traditionelle realistiske akvarel udtrykt gennem en eksplosion af geometriske figurer og fantastiske farver på lærred. Lidt omvendt, hvor der er en stigende tendens til at gadekunsten introduceres på gallerier verden over med begrebet ”streetart in the salons”, tager Kristof Ludwin, som den traditionelle højt uddannede kunstner, elementer fra gadekunsten og implementere i sine malerier eller rejsebeskrivelse, hvad de ofte er.

Intet bør forblive traditionelt for Kristof Ludwin, hvis det kan flyttes til at give et bedre udtryk gennem nytænkning. Han er om nogen advokat for eksperimentet i maleriet, for at få sluppet så mange følelser fri som muligt. Vi er sikre på at professorens elever har oplevet dette gennem årerne og for os andre, er et besøg i hans katalog, som en livlig rejse gennem tid, stil og bevægelser.

Siden vi startede vores samarbejde i august måned er alting gået stærkt. Kristof Ludwin er ikke en herre der sidder på hænderne. Han er snare som en boblende kedel, der brænder for at udtrykke sig og konstant søger nye udfordringer. Derfor kom det måske ikke som den store overraskelse, da han meddelte at en ny serie af malerier skulle igangsættes: ”Copenhagen Expressions” og ”Memories of Copenhagen”.

Tilbage i 1981 udstillede Kristof Ludwin første gang i København på det gamle toldkontor. Siden blev det til flere udstillinger og selv det gamle Hovedstrøg fik Kristof Ludwin indtaget og brugt til fremvisning af sine akvareller. De tre år fra 1981-83, hvor hyppige rejser mellem Krakow og København blev foretaget, husker han tilbage på med stor glæde og masser af elskværdige minder, fra danske venskaber, der blev fundet, til den store interesse for hans kunst, som han tæt kunne føle gennem samtaler, men naturligvis også på det store antal akvareller, der skiftede hænder. Alle disse minder og indtryk er nu samlet i 6 enestående malerier, udført i hans nye ekspressive stil og tilbydes eksklusivt gennem Galleri BeArte. Naturligvis er vi stolte. Men vi er også utroligt glade for, at kunne fremvise kunst i verdensklasse og denne gang med kærlige tanker på København.

Artikel skrevet af: Thomas Lyngskjold