Den 43. Biennale for Malerier i Bielska Jesien 2017

Oprettet d.

Den 43. Biennale for Malerier i Bielska Jesien 2017
Den 43. BIENNALE MALARSTWA BIELSKA JESIEŃ 2017 (Efteråret i Bielsko Biała) er en anerkendt Polsk konkurrence og udstilling for malere, der afholdes hvert andet år under Det Polske ministerium for Kultur og Nationale Arv og er delvist finansieret af samme.

Bielska Jesień er en åben konkurrence med mere end 50 års tradition, udviklet til polske kunstnere, der bor i Polen eller dem, der bor i udlandet. Konkurrencen er målrettet kandidater fra kunstskoler, såvel som (etablerede) kunstnere, der ikke har en videregående uddannelse i kunst, men som har bevist deres erfaring med kreativ aktivitet og resultater. Bielska Jesień er en særdeles anerkendt og værdsat begivenhed i Polen. Formålet er at studere og fremme moderne polske malerier.

I år er udstillingen åben for tilskuere fra 10. november til 31. december 2017 og der er fri adgang.

Et rekordstort antal værker blev registreret i denne 43. afholdelse. I alt blev der indsendt 2.989 værker af 700 kunstnere, samt indsendt 4.500 billeder i elektronisk format. Juryens første møde fandt sted fra 1. til 4. juni i år. Juryen udvælger løbende blandt materialet og i sidste runde kvalificeredes 194 malerier af 69 kunstnere. Udvælgelse af værker, præmier og sondringer blev foretaget af konkurrencens jury, der bestod af:
 
  • Hanna Wróblewska - kunsthistoriker, kritiker, kurator, direktør for Zachęta National Gallery of Art
  • Jerzy Kosałka - multi-media kunstner, maler, performer, site-specifik kunstner
  • Jerzy Truszkowski - maler, kunstner, kurator, kunstkritiker
  • Ryszard Ziarkiewicz - kunsthistoriker, kritiker, kurator, grundlægger, udgiver og chefredaktør for "Art Magazine"
  • Agata Smalcerz - kunsthistoriker, kritiker, kurator, direktør for BWA Galleri Bielsko
 
Dette år blev alle værker, indsendt til konkurrencen, offentliggjort i Bielska Autumnets webgalleri. Blandt repræsentanterne kan du finde værker af vores egen kunstner Kamil Stańczak. I år vandt han ingen præmier. Men Kamil blev valgt som repræsentant for Bielska Jesień, og det er en meget stor anerkendelse. Værkerne han repræsenterede med var:
 
  • Roterende landskaber, 2017, akryl på lærred, (2 stk.).
  • Fluer, 2017, akryl på lærred, (10 stk.).
  • Tegninger, 2017, akryl på lærred, (10 stykker).

Link til Kamil's værker findes hér

 
Vinderen af ​​den 43. biennale blev Sebastian Krok fra Warszawa. Kunstneren er administrerende direktør for kunstakademiet i Warszawa; Gradueret med æresbevisninger. Hans malerier "Amor", "Mutter" og "Welcome" fik de højeste point fra juryen. Sebastian Krok modtog også BWA Gallery Director Award.

Den anden pris blev tildelt Karolina Jabłońska. Juryen værdsatte den måde, hvor hun i sine malerier får vist udtrykket og stemning på. De klassificerede dem som angstterapi, i en moderne verdens krise.

 
Aleksandra Bujnowska vandt den tredje pris for hendes indikation, at maleriet kan være et drømmested, hvor en kunstneres private rum er skabt og skabt gennem måder af beskedne men sofistikerede udtryk.
 
Fra 1. august til 1. oktober 2017 blev internetbrugerne inviteret til at deltage i konkurrencen under sloganet "My Grand Prix of Autumn Bielsko 2017". Opgaven var at skabe en kort artikel (maks. 1000 tegn inklusive mellemrum) med en overbevisende begrundelse for at vælge et af de billeder, der blev indsendt til Bielsko-Biała Autumn 2017, som mest fortjente hovedprisen. Kunstneren, som blev valgt af internetbrugere, var Katarzyna Krauze-Romejko. Kunstneren modtog 344 stemmer ud af 1372 samlede stemmer i perioden 1. juni til 16. september 2017.

- Artikel skrevet af: Aleksandra Lykhoshvai