Ny kunstner: Ewa Zochowska

Oprettet d.

Ny kunstner: Ewa Zochowska
Ny kunstner: Ewa Zochowska
Ny kunstner: Ewa Zochowska
Ny kunstner: Ewa Zochowska
Ny kunstner: Ewa Zochowska
Vi er meget glade for at præsentere vores kunder for en stor ny kunstner. Ewa Żochowska.

Ewa Żochowska (født 1976) er en moderne maler og grafisk designer, der bor og arbejder i Łódź, Polen. Hun blev uddannet fra Kunstakademiet i Lodz (diplom i maleri og grafisk design i 2002). Ewa er arrangør af kulturelle begivenheder og kunstkurser for børn og voksne i sit værksted, og hun er også ejeren af ​​Art Studio og Cafe Kreatoora, der ligger i Księży Młyn (præstens mølle) - den postindustrielle og kulturarvsmæssige del af Łódź.

Ikke desto mindre er det oliemaleriet, der er dominerende i hendes kunstneriske aktivitet. Hun har udviklet sin unikke teknik til at anvende maling på lærredet. Hun lægger tynde lag på hinanden for at opnå rige fløjlsagtige overflader og matte sofistikerede farver. I sine surrealistiske billeder forsøger Żochowska at opfange en renere intensitet, analysere udtrykket for de menneskelige følelser og tilføje selvanalyse af indre frygt. Malerier i serien ("Dead Flowers", "Affects", "Lace", "Insomnia") er dem, hvor motivet trænger ind, og forbindelseselementet, billedet af en kvinde, gennemgår sine transformationer.

Ewa’s egne ord om sine værker, "Jeg absorberer alt - billeder, ord, lyde. Hele verden omkring mig er inspirationen til billedet: elementerne i naturen, kulturprodukter, hverdagsliv, historie, drømmens verden. Alt om mennesket, fordi mennesket er det vigtigste emne i mit arbejde. Virkeligheden filtreres gennem den indre verden af ​​mine følelser og fordøjes i mine indvolde og komprimeres af mit analytiske sind. Hele processen resulterer i billedet, maleriet, som er en slags energibro og udveksler platformen for tanker og følelser mellem mig og modtageren af ​​mine værker."

Det er vigtigt at nævne Ewas mest populære serie af malerier:

"Dead Flowers" er en serie af malerier, hvor billeder af kvindelige ansigter af tavse filmstjerner kolliderer med insektens verden. Skuespillerinder er ikoniske skønheder, tidløse og uden alder på samme tid. Men i modsætning til insekteerne, omdannes de feminøse billeder til billeder der viser menneskets skrøbelighed og henfald og udtrykker vores frygt for død, ensomhed og glemsel. Kvindernes intense blik udviser sorg og fortvivlelse i lyset af usikkerheden om deres eksistens, hvor insekterne derimod, for evigt udstilles som urolige og grusomme biomaskiner fokuseret på overlevelse. Spørgsmålet er, hvad der virkelig vil vedblive at være: Hukommelsen, billeder i vores forstand, menneskelig tanker eller genoplivningen af det levende materiale? Skuespillernes ansigter sættes i stramme filmrammer, og selvom de er fulde af spændinger og skjulte følelser, bærer de ikke nogle af de psykologiske træk. Malerierne fortolker symbolet for femme fatale. Mørk femininitet er sublimeret, og den tomme skønhed og forfængelighed er konverteret til en sjælelighed. Overskalte insekter sidestilles med de ikoniske ansigter, der sammen henviser til en tvetydig symbolik. Legemliggøre den bedende knæler ikke både Gud og den morderiske, hensynsløse kvinder? Edderkoppen er et symbol på uendelighed og død, genfødsel og udholdenhed, men snedig og brutalitet på samme tid. Billen derimod, symboliserer på den ene side solen og ilden og natten, mørket og den indre konflikt på den anden side. Insekterne i malerierne er perfekte biomaskiner - utilgængelige og fjerntliggende, guddommelige og skræmmende på samme tid. De fascinerer os og de skræmmer os, de ødelægger os og fodrer os også, og vi vil aldrig have magt over dem.

 
 
"Affects" er en analyse af udtrykkene af vores menneskelige følelser og forsøger at fange de ting, der sker i rummet mellem stimulus og den tilsyneladende reaktion af subjektet. Selvom kroppens reaktion på enhver ændring i miljøet er en del af et system, der er nedarvet i den menneskelige natur, og reaktioner på den omgivende virkelighed ofte er instinktive og endda impulsive, og hvor rummet mellem erfaring og udtryk ikke altid er klart for mennesket, så forsøger mange at fange følelserne og deres bliver ofte til svigt. Ifølge Ewa skal ”Affects” opfattes, som et pludseligt hjerteslag, en rødme i ansigtet, skælvende i hænderne, sommerfugle i maven, en usikker tilstand af angst eller spænding når vi først mødes med en ny person. I psykologi defineres disse følelser som et vegetativt eller sensorisk respons på miljøforandringer. I Ewa’s malerier i ”Affects” serien udtrykkes de naturligt og smukt på lærredet.