Agata Krutul

Agata Krutul. Født i 1983 i Bialystok. Maler, underviser og scenedesigner. I årene 2004-2007 studerede hun ved Kunstafdelingen på Instituttet for Kunst på Maria Curie-Sklodowska Universitet i Lublin. Hun forsvarede sit eksamensbevis i studiet af Jan Gryka i 2007. Derefter, fra 2009-2012, studerede hun på Maleriafdelingen på Kunstakademiet Jan Matejko i Kraków, hvor hun forsvarede sin kandidatgrad.

Kunstneren samarbejdede med Department of Puppet Theatre Arts of the Aleksander Zelwerowicz National Academy of Dramatic Art i Białystok og Papahema-gruppen. Siden 2009 har Agata Krutul været underviser i tegning og maleri.

Til hendes arbejder vælger hun små former og rum, fordi hun kan lide detaljernes kunst. Agata skaber liv i sine malerier, ved selv at udføre de fleste af dekorationerne til dem. Hun spiller med motivet groteskt, ved at placere det på den uinteressante baggrund. Hun maler ofte huse og både, cykler-hybrider. Nye emner opstår dog stadig i hendes kreative arbejde.

"En million ting på én gang, en million teknikker, en million ting, der interesserer mig, irriterer mig, de forårsager en million andre følelser, de er en inspiration til at handle... Jeg er stadig overrasket over mig selv, så jeg kan ikke definere min stil og teknik... Den er bare MIN PERSONLIGHED.".

Kollektive udstillinger:

2009: Udstilling af eksamensbeviser, Galeria Biała i Lublin
2008: Før renovering, Young Art Forum, Lublin
2007: Nova Fala II udgave, Young Art Forum of Galeria Biała, Lublin
 

{{amount}}