Joanna Sokolowska

 

Joanna Sokołowska. Maler og skulptør fra Warszawa (født i 1984). Modtager af Fulbright Scholarship i 2013 og studerede ved Massachusetts College of Art i Boston, USA, hvor hun modtog sin MFA-grad i maj 2015. Hendes uddannelse er både kunstnerisk og sproglig, og hun arbejder både nationalt og internationalt.

Joanna fik sit Master of Fine Arts diplom fra skulptørlinjen på Academy of Fine Arts i Warszawa i 2012. Før det modtog hun et Erasmus-stipendium ved Institut for Skulptur - Kunstakademi i Rom, Italien (2009/2010).

Hun udstiller sine værker i Polen, Italien og USA. Hendes malerier og skulpturer fokuserer på emnet om mennesket og dets indre, følelser, erfaring og psyken. De kombinerer realismens elementer med den udtryksfulde og følelsesmæssige indsats, for at finde frem til udtrykket.

"Mennesket, med sin dobbelte natur - sensuel og åndelig, er min største inspiration og fokus. Jeg er fascineret af det menneskelige livs rigdom. Min udfordring er at lave nøjagtige referencer til universelle værdier, der deles af menneskeheden. Udover kulturelle forskelle, er der mange flere forskelle mellem mennesker, hvor værdier er forankret dybt i vores sjæle - kærlighed, medfølelse, skønhed, behov for refleksion. Det er disse værdier, som jeg søger i kunsten."
 
Priser:

2009-2010: Internationalt skulpturværksted i travertin "Lega'mi un Segno nel Parco", Tivoli Terme, Italien
2011: Distinktion for skulpturen "Pragnienie", deltagelse i udstillingen af ​​finalister i 10. udgave af Hestia Kunstnerisk Journey Competition, Statens kunstgalleri, Sopot, Polen
2012: Pris for eksamensskulpturen "Ecce Homo", Kunstakademi i Warszawa, Polen
2015: Kunstnerisk bolig på skulpturcentret "Carving Studio and Sculpture Center", West Rutland, Vermont, USA

 


{{amount}}