Ewa Zochowska

Ewa Żochowska er en moderne kunstner som bor og arbejder i Łódź, Polen. Hun blev uddannet fra The Academy of Fine Art i Łódź i og er udover maleriet professionelt uddannet i grafiske arbejder. Hendes studie er også åbent for lokale kulturelle begivenheder og et værksted for børn og voksne, der vil stifte bekendtskab med kunsten.

Men, det vigtigste for Ewa er oliemaleriet, der er det absolut dominerende i hendes kunstneriske aktivitet. Hun har udviklet sin egen unikke teknik til at påføre maling på lærredet, hvor helt fine lag påføres på hinanden for at opnår fløjsagtige flader og sofistikerede farver.

Som Ewa selv forklare: "
Jeg absorberer alt - billeder, ord, lyde. Hele verden omkring mig er inspirationen til maleriet: Elementerne i naturen, kulturprodukter, hverdagsliv, historier, drømmens verden. Alt om mennesket, fordi mennesket er det vigtigste emne i mit arbejde. Virkeligheden filtreres gennem den indre verden af ​​mine følelser og følelser, og fordøjes i det indre komprimeret af det analytiske sind. Hele processen resulterer i billedet, maleriet, som er en slags energibro og udvekslingsplatform for tanker og følelser mellem mig og modtageren af mine værker."
 
Siden sin afslutning på The Academy of Fine Art i 2002, har hun haft mange succesrige gruppearrangementer og flere soloudstillinger. Ewa har desuden deltaget i flere juryudstillinger, herunder den 21. International Print Triennial i Kairo, Egypten; Den 11. International Print Biennial i Sarcelles, Frankrig; Den 21., 23. og 25. Polske Moderne Maleri Festival i Szczecin; Den 3. Piotrkowskie Art Biennial i Piotrków Trybunalski, Polen; Den 5. Polske Print Triennial i Katowice, Polen. Hun blev nomineret til prisen i den 5. konkurrence for selvprotrætter i Radom, Polen; Grand Prix ved den 17. Strzemiński Award, Kunstakademi i Łódź, Polen og modtog æresprisen for hendes værk "Deaf Flowers - Louise" i Den "Unge polske maleri konkurrence" arrangeret af "Ale Sztuka" Galleri i Kraków, Polen.
 
Hendes kunstværker findes i mange private kunstsamlinger rundt om i Europa.

 


{{amount}}