Kuba Kalinowski

"At kigge ind i en ovn giver mig altid spænding og masser af sjov og hver gang overraskes jeg på ny! Uforudsigeligheden i processen og de altid forskellige resultater er det, som jeg holder mest af."
 
Mit navn er Kuba, men hvorfor ikke introducere jeg mig ikke blot som Jakub, der er mit formelle navn? Kuba er lettere at udtale for mine engelsktalende venner, de ved aldrig, hvordan man udtaler Jakub, så jeg bruger en kort version, Kuba, ja, ligesom øen/landet Cuba! Det er let for alle. Når det er meget lettere for alle er det også lettere for mig.
 
Lad os vende tilbage til det der giver værdi. Jeg syntes at det kunne være interessant at fortælle en historie om, hvordan jeg laver keramik, hér i min profil på Galleri BeArte.
 
Begyndelsen: Min første kontakt med keramik fandt sted for længe siden. I anden klasse i grundskolen deltog jeg i keramikklasser. Hovedunderholdning hos os børn, var kaste kaste med leret. Det var en rigtig sjov! Efter denne korte episode med ler og keramik, forlod det mig i mange år.
 
Den rigtige begyndelse: Min kære anden halvdel, Marta, er smykkedesigner, eller smykkekunstner og du vil. Keramik, efter glas, er en af de halvfabrikata hun benytter, til at skabe sine unikke smykker. Så en dag for tre år siden spurgte hun mig: "Kan vi tage undervisning i keramik?", "Ja, hvorfor ikke!" Så vi gik afsted. Jeg erindrede hurtigt hvor meget jeg elskede at skabe ting med mine hænder, da jeg var barn! Under arbejdet i plastmassen huskede jeg tydeligt, hvor godt jeg følte at være barn med legetøj, modelleringsler, mudder, træ, papir, pads, frynser og endda nål og tråd. Som i et magisk øjeblik indså jeg, hvad jeg bedst kunne lide at lave!
 
Udvikling: I tre måneder gik Marta og jeg til keramikundervisning, men jeg følte at jeg var nødt til også at arbejde hjemme. Og så gik det stærkt, for i min søgning efter inspiration på internettet, fandt jeg billeder af krystallinsk keramik. Så kom min første tanke: "Hvordan er det skabt og lavet?" Og det andet "Det er den teknik jeg vil arbejde i!". Det var desværre ikke så nemt, som det syntes ved første øjekast, men sådan begyndte min krystallinske besættelse.

 


{{amount}}