Agata Ruman

Agata Ruman, født 1985. Kandidat fra statskolen for kunst i Bielsko-Biała. I 2010 afsluttede hun fra fakultetet for kunst fra Nicolaus Copernicus Universitet i Toruń (diplom under ledelse af prof. Jan Pręgowski). Samme år graduerede hun med udmærkelsel fra studierne i bevarelse og restaurering af kunstværker, også fra fakultete for kunst på Nicolaus Copernicus Universitet i Toruń (afhandling under ledelse af Dr. Jadwiga Łukaszewicz, eksamensbevis under tilsyn med prof. Iwona Langowska og Maria Rudy). Fra 2015 er hun blevet tilknyttet som lærer ved Kunstakademiet i Bielsko-Biała ved siden af sine egne kunstneriske arbejder.
 
Agata har i de sidste par år fokuseret på at forbedre sine teknikker og skabe en klar dybde i hendes malerier, samtidig med at der skal skabes farver, der påvirker iagttageren, som vi kan mærke klimaet i malerierne. De gule og orange farver spreder varmen fra solen, og de mørke gråtoner får os til at mærke tågen og regnen. Selv om det har været nogle hårde og hårdtarbejdende år, kunne Agata i 2017 præsentere flere eksempler på hendes perfektionisme og resultatet af hendes indsats.
 
Agata startede året 2018 med præsentation af de illustrationer, som hun skabte til bogen 'Podań i legend Czechowic - Dziedzic'. Illustrationer er en anden del af Agatas mange talenter.
 
Agata beskrivelser bedst hendes egne følelser og malerier:
 
Det vigtigste for mig i maleriet er farver og lys. Min inspiration er fortiden, de mennesker og steder, der ikke eksisterer længere. Jeg forsøger at fange atmosfæren fra de fortidsmomenter, jeg forestiller mig, når jeg ser på gamle fotografier. Maleriet og dets skabelse, gør mig glad og giver mig stor tilfredsstillelse.
 
Individuelle udstillinger:

2005: Maleri og tegning, Ex Libris Gallery, Czechowice-Dziedzice
2006: Maleri, Galeria MDK, Czechowice-Dziedzice
2011: "Women's Shades", Klub Papaya, Czechowice-Dziedzice
2012: "Flirt med fortiden" Piastowska, Pszczyna
2012: "Flirt med fortiden", Poesi og musik på "13", Pszczyna
2012: Maleri, Kino Helios, fejring af biografens tyve år, Katowice
2014: Maleri, Museum for Miniature Professionel Kunst Henryk Jan Dominiak, Tychy
2014: "Koncertmaleri", en udstilling, der ledsager koncerten i TSA-gruppen, "Chacharnia", Czechowice-Dziedzice
2015: Maleri, Galeria MDK, Czechowice-Dziedzice
2015: "Flirt med fortiden", en salgsfremmende del af Academic Gallery ATH, Bielsko-Biała
2017: Organisering, udstilling og undervisning under 'Miraże'. 'Portrety Żydów inspirowane dawną fotografią’
2018: Præsentation af illustrationer til den seneste version af 'Podań i legend Tsjekkiske - Dziedzic'
2018: Art Fresh Festival, gruppeudstilling på Sheraton Warsaw

{{amount}}