Daniel Porada

Han blev uddannet fra High School of Art i Rzeszow (Polen) og studerede derefter ved Det Grafiske Fakultet ved Kunstakademiet i Krakow (Polen). Diplom med udmærkelse i hans forsvar i Studio Poster med prof. P. Kunce.

Efter studietiden tilbragte han en masse tid på at arbejde i reklamebranchen, hvor han skabte mange interessante kunstneriske projekter, mange filmplakater, herunder plakaten til Andrzej Wajda's "Katyn", regissøren, der vandt en Oscar. Sin succes inden for reklameindustrien til trods, vendte han sig mod maleriet, der længe havde været hans lidenskab.

Daniel Porada skaber først og fremmest malerier med akrylmaling, hvor han tydeligt fremkalder inspirationen fra de gamle mestres kunst og især renæssancens mestre. Hovedtemaet for hans malerier er kvindelig nøgenhed og et forsøg på at vise hendes skønhed på en måde, der ikke altid er indlysende, og ikke altid anatomisk korrekt. Når surrealistiske verdener, langt fra hinanden i tid og rum, mødes, er det på ingen måde ukendt for Daniel. I maleriets verden styres det overalt den skaberes ufuldstændige fantasi.

I tiden på Kunstakademiet deltog han i individuelle og kollektive udstillinger i Polen og i udlandet.

 

 


{{amount}}