Kristof Ludwin

Kristof Ludwin, kunstmaler og arkitekt.

Født i Krakow. Han blev uddannet fra Det Tekniske Fakultet ved Cracow University of Technology (1981-1987) og på Instituttet for Industriel Design ved Kunstakademiet (1987-1988). Fra 1995 til 2006 arbejdede han på Fakultet for Arkitektur, Krakow Universitet for Teknologi, Institut for Tegning, Maleri og Skulptur. I 2002 offentliggjorde han et album med sit værk med titlen "Krakow i akvarel". I årene 2003-2004 arbejdede han som underviser i håndskriftslektioner inden for bacheloruddannelsen ved Det Tekniske Fakultet ved Kunstakademiets Arkitektskole i Krakow. I 2006 opnåede han sin doktorgrad med sin doktorafhandling "Arkitektoniske skitser i akvarelteknikker. Historie og nutid". Siden 2006 har Kristof Ludwin undervist i arkitektonisk design på Institut for Design Arkitektonisk ved Institut for Industriel Arkitektur ved Det Fakultet for Arkitektur ved Cracow University of Technology som docent. Han har specialiseret sig i staffeli maleriet, med speciale i akvarel og design arkitektur.

Medlem af ZPAP (Association of Polish Artists).

Skaber og stiftende medlem af SAP (Polish Watercolors Association).

I 2011 udgives en lærebog om emnet: Læring fra polske mestre: "At lære at male med akvarel".
Krzysztof er også forbundet med Danmark. Hans eventyr med Danmark begyndte med at male akvareller på gaden, som forståeligt blev solgt med stor succes. I 1981-1983 kom han regelmæssigt til København, hvilken periode altid bringer minder om smukke tider.

Den første udstilling i København blev afholdt i 1981 på Toldkontoret i København arrangeret af Erik Christensen. Hans anden danske udstilling blev afholdt på Amager, hvor han blev modtaget med stor interesse.

I øjeblikket dedikerer han sig til eksperimentelle maleteknikker med akvarel på lærred.

 


{{amount}}