Tomasz Wawrzak

Når man ser på Tomasz’ CV, er det ikke svært at finde en rød tråd i hans udvikling, endskønt hans opstart med tekniske studier i Nuklear Engineering på det Polytekniske Universitet, faldt lidt lagt fra hans store kreative passion for glaskunsten.

Tomasz blev født i 1966 og startede sin kunstneriske karriere i 80’erne, som ”New Wave” musiker på percussion instrumenter. Senere blev slagtøjet lagt på hylden og i 90’erne erstattet af et entreprenørprojekt, med opstart af egen virksomhed, der havde fokus på indretning og udsmykning af kontorer, restauranter, hoteller og større private boliger. Fra indretning og udsmykning var vejen lagt til 1996, hvor han og en kammerat åbnede et glasværksted og hans arbejde med farvet glas begyndte. I starten måske med for sjov og for spændingens skyld, men langsomt fattedes interessen mere og mere og fra år 2000 blev Tomasz’ studier af specielt fusionsteknikken intensiveret indtil han i 2002 alene fokuserede på sit glasværksted og de mageløse farver og former han kunne skabe.

Tomasz er en typisk kreatør, hvor passionen brænder og kunst skal skabes, for at holde hans positive og skønne væsen i live. Hans glasværker spænder fra de mindre dekorationsemner til større kreative skulpturer. I hans glaskunst finder du altid farver og specielt komplementærskalaen, at få farver til at arbejde samme i harmoni, driver Tomasz’ nysgerrighed og glæde ved sin kunst.

 

 


{{amount}}