Malgorzata Jablonska

Małgorzata Jabłońska er født i Jelenia Gora i 1975.

For Małgorzata er det en glæde og et utroligt eventyr at kunne overføre de billeder, som hun skaber i sin fantasi, til kunsten og de værker hun laver: Figurer, skulpturer, farver og teksturer, der sammensmelter og bliver til et kunstværk, skabes af hendes hænder og kan ses og berøres af andre efterfølgende.

Małgorzata kan lide at skabe figurer, hun finder frem et sted i hukommelsen. Hun er inspireret af historien, den gamle verden af mode, og den store verden af dyr og natur.

Małgorzata har arbejdet kreativt siden den tidligste barndom og til idag og har, som hun selv fortæller, blot udskiftet modellervokset med ler og porcelæn. På hendes vej forsøgte hun at uddanne sig indenfor andre områder som historie og fotografering, men keramikken vandt altid og fik skubbet alle andre studier til side.

Siden starten af 2006 har Małgorzata og hendes ægtemand, delt og arbejdet sammen i deres keramiske værksted, hvor de dagligt supplerer hinanden med hensyn til ideer og teknikker. Det meste af hendes arbejde udføres manuelt: Alt males og glasseres i hånden. Sammen med hendes ægtemand søger Małgorzata konstant nye vejen inden for sin kunst og eksperimenterer med nye teknikken... og hun elsker hvert sekund hun bruger i sit værksted.

 


{{amount}}