Acacio Viegas

Acacio Viegas, 1976, Viana do Castelo, Portugal.

I de tidlige dage af gymnasiet fandt han en smag for kunsten, hvor han udmærkede sig. Han deltog i et fagligt kursus i teknisk design og i en alder af 17 år var han designer og skulptør i en af ​​Viana's mest prestigefyldte arkitektkontorer. I 2002 gennemførte han sin bachelorgrad i teknik og produktdesign, og i 2002 sluttede han i produktdesign, både ved Polytechnic Institute of Viana do Castelo. Senere i 2006 gennemførte han sin kandidatgrad i industrielt design ved universitetet i Porto.

Acacio har været designer siden 1999 og han har gennemgået de mest forskelligartede områder, fra produktdesign til grafisk design, webdesign og detaildesign. I 1999 udstillede han i første udgave af "Experimentadesign", Meeting Point, med objektet "Quatro L." Hans portefølje omfatter internationalt anerkendte værker opnået ved deltagelse i konkurrencer og udvalgt af medierne inden for grafisk og produktdesign.

I 2002 påbegynder han på invitationen sin undervisningskarriere på Polytechnic Institute of Viana do Castelo som undervisningsassistent, hvor han blev i flere år samt ved Polytechnic Institute of Cávado og Ave, hvor han lærte design og geometrisk design klasser for læseplanen for graden i design og kunstneriske keramik. Han var også koordinator for kandidatafhandlinger og en træner af flere studerende.

I 2014 søger han i kunsten at finde frem til nye former for udtryk, fulgt af et indre behov for åndelig manifestation og udvidelse af bevidstheden, i kunsten at ekstrapolere objekternes funktionalitet og objektiviteten af ​​kommunikation pålagt ved design, åbning af nye stier af semantisk udforskning af formen for at kommunikere med sjælen.

Blandingen af ​​viden påvirker helt klart valget af teknikker og understøtninger, hvorved kunstneren præsenterer en pragmatisk tilgang til repræsentation. Han undersøger det digitale som en form for undersøgelse, idet han foretrækker de industrielle og nutidige teknikker til at materialisere sine ideer og tanker relateret til åndelige, kulturelle og essensen af ​​selve livets manifestationer. I sin kunst forpligter han sig til at provokere en opvågning af bevidsthed, en forandring af mening eller perspektiv.

Hans første kunstneriske essays bliver vist til offentligheden for første gang i 2015-udgaven af ​​Guimarães noc noc, med udstillingen "Consciência" og efterfulgt af Lissabon, ved det makrobiotiske institut i Portugal, med den enkelte udstilling "Ser" med værker inspireret af originale tekster fra flere portugisiske forfattere.


{{amount}}